OBRAZEM: Ze staré drážní budovy v Litvínově už je opravdové muzeum
Muzeum veteránů v Litvínově. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Když vejdete dovnitř, ohromí vás, co tahle partička nadšenců do historických vozidel v Litvínově dokázala. V sobotu se o tom mohli při zahájení letošní sezony přesvědčit desítky a desítky lidí. Vítejte mezi veterány.

Bývala to zanedbaná drážní budova hned vedle hlavní litvínovské železniční stanice. Když tam přijdete nyní, najdete tam množství historických vozidel. A nejen jich. U stropu visí babety, stará kola, ale třeba i sáňky a další sběratelské propriety. Nicméně auta jsou hlavním tahákem tohoto muzea. Chlubit se tam mohou už několika desítkami automobilů ze Západu i socialistické výroby.

První dubnový den muzeum vkročilo do nové sezony. Spolek Veteráni Litvínov, který vznikl teprve v loňském roce, přichystal přehlídku vozidel svých členů, a další doprovodný program. Vstup do muzea byl jen za dobrovolný příspěvek.

Muzeum bude až do září otevřené každý víkend od 10 do 17 hodin, pokud nebudou probíhat velké motoristické akce, kterých se bude spolek účastnit. Po domluvě je možné otevřít i v týdnu, kontakt najdete tady nebo na facebookových stránkách spolku.

A pokud jste do historie a vůně benzínu opravdoví blázni, určitě si napište do kalendáře datum 3. června. To se v Litvínově na náměstí uskuteční 2. sraz historických vozidel. Bude jich plné centrum!

Fotogalerie

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru