OBRAZEM: Lidé se sešli na farmě na Klínech, aby férově snídali
Férová snídaně na Klínech. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Klíny - Ekofarma na Klínech a tamní Centrum pro ekologickou výchovu se v sobotu staly zřejmě nejvýše položeným místem, kde se v Česku konala Férová snídaně.

Snídající návštěvníci farmy se tak připojili ke kolegům z desítek českých a moravských měst a k desetitisícům lidí na celém světě, kteří tímto způsobem oslavili Světový den pro fair trade a podpořili tím tak myšlenku spravedlivého obchodu.

Odpovídalo tomu i složení potravin a nápojů na stolech: Lidé mohli ochutnat lokální sýry, máslo, sádlo, pečivo, ochutnat mohli osecké pivo a limonádu. Vařila se také káva ve fair trade kvalitě.

Ekofarmu provozuje na Klínech Petr Klouček už třináct let. Jak říká, přestěhovat se tehdy z města do horské obce a začít se věnovat zemědělství byla ohromná změna. A ne vždy je to jednoduché i po tolika letech zkušeností. "Složitá pro nás byla například poslední zima," říká. Bylo hodně mokro a byla dlouhá.

Farmu najdete vpravo za křižovatkou v horní části obce, pokud odbočíte ve směru na Český Jiřetín.

Foto

1305kliny2

1305kliny3

1305kliny4

1305kliny5

Férová snídaně na farmě na Klínech. Foto: Oldřich Hájek

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru