Lidé na Mostecku chtějí Šumné hračky a léky pro nevyléčitelně nemocné, Tesco rozdávalo šeky
V Litvínově lidé nejvíce hlasovali pro Šumné hračky. Foto: Olga Markuzziová
Litvínov

Mostecko - V pátek 12. května byly předány dva šeky v hodnotě 30.000 korun. Jeden Jaroslavě Lackovské pro Šumné hračky, druhý mosteckému Hospicu pro nákup medikamentů na léčbu bolesti. Pro podporu těchto dvou projektů totiž hlasovali lidé v mosteckém a litvínovském hypermarketu Tesco, v rámci programu Vy rozhodujete, my pomáháme.

 

V letošním roce se jednalo již o druhý ročník programu Nadačního fondu Tesco, který probíhá v celé České republice a klade si za cíl podporovat činnost neziskových a příspěvkových organizací napříč Českou republikou. Nadační fond Tesco letos rozdělil v České republice mezi 90 organizací, o kterých rozhodovali zákazníci hypermarketů Tesco, celkem 2 700 000 korun.

„Druhého ročníku se zúčastnila spousta projektů a my jsme museli vybrat ty nejlepší. Naši zákazníci nám vhazovali žetony do uren před pokladnami a rozhodli tak, který z těchto projektů zvítězí a bude finančně podpořen. Máme velkou radost, že je o program tak velký zájem z řad veřejnosti a že lidé mohou díky tomuto programu zlepšit místo, kde žijí,“ uvedla Stanislava Ďurďáková, oblastní manažerka Tesco.

 

V Litvínově lidé nejvíce hlasovali pro Šumné hračky

 

„Tesco mi pomohlo uskutečnit můj sen a možná i lidem v Litvínově, protože jsme dostali asi 15.250 hlasů. Takže asi nejsem sama, kdo si přeje, aby tady muzeum historických hraček bylo. Protože jsme teď dělali na vlastní náklady všechny omítky a další opravy v domě, kde má muzeum Šumné hračky být, a dost jsme se finančně vyčerpali, jsme za tuto částku velmi rádi. Díky příspěvku budeme moci pořídit vitríny a další vybavení, abychom mohli Šumné hračky dokončit. Mám obrovskou radost, všem lidem a také Nadačnímu fondu Tesco moc děkuji a velmi si toho vážím,“ sdělila Jaroslava Lackovská, která převzala šek v litvínovské prodejně Tesco na svůj projekt Šumné hračky. Na akt předání šeku byli do litvínovského Tesca pozváni i zástupci litvínovské radnice, nedostavil se však nikdo.

 

V Mostě lidé podpořili hospic

1405sek2

 

V Tesco Most lidé vhodili největší počet žetonů projektu Léčba bolesti v hospici v Mostě. Šek byl v pátek 12. května zástupci Tesco Most předán přímo v hospici. Předání se zúčastnil i mostecký primátor Jan Paparega. Ten byl v hospici Most podle slov ředitelky tohoto zařízení Blanky Števicové poprvé, nenechal si ujít jeho prohlídku a prý ocenil, jak příjemně je hospic vybaven a že se nejedná o žádné smutně působící zařízení.

K programu Blanka Števicová uvedla: „Na programu byla velmi pozitivní i ta skutečnost, že jsme mohli být několikrát fyzicky přítomní v mosteckém Tesco a mohli jsme s lidmi o našem zařízení hovořit. Někteří z nich se například právě v Tesco dozvěděli, že si v našem zařízení mohou zapůjčit pomůcky pro dlouhodobě nemocné, o které pečují.“

 

Třetí ročník odstartuje již brzy

 

Již nyní se připravuje další ročník programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“, do kterého se mohou cca za měsíc začít hlásit další organizace se svými projekty. Pro velký zájem se Nadační fond Tesco rozhodl, že nebude vyhlašovat grant jedenkrát ročně jako v prvních dvou případech, ale od třetího ročníku 2 x do roka. Šanci tak dostane dvakrát více projektů. Navíc prý nebude finančně podpořen jen vítězný projekt, ale také další dva. Organizace se mohou hlásit do programu i opakovaně.

 

O muzeu Šumné hračky a Jaroslavě Lackovské jsme psali zde.

{article 19395}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru