Léto začne letně! Rtuť teploměru atakuje konečně pětadvacítku
Jezero Most. Ilustrační foto
Most

Mostecko - A je to. Druhé roční období roku 2021 se stalo minulostí a brzy jej pozřou časožrouti. Mezinárodním dnem dětí, 1. červnem, startuje léto. A počasí kupodivu opravdu letní bude, jak můžeme vyčíst z titulku. Jak dlouho potrvá? Přinese s sebou záplavu slunečních paprsků? Umožní všem negativním/očkovaným vyrazit k vodě?

1. červen: V noci a ráno vymetená obloha, pak od severu až severovýchodu dorazí mraky. Nejdříve vysoké, následně i nižší. Srážky ale nepřinesou a možná se během odpoledne vytratí, byť jen dočasně. Nejvyšší odpolední teploty okolo 19 až 22 °C.

2. červen: Druhý den meteorologického léta bude celkem pěkný. Čeká nás slunečné počasí, ačkoli úplné azuro nebude. Prostě se trochu budou honit mraky, ale rozhodně nic extrémního. Tedy nepřekvapí, že srážkové úhrny budou stoprocentně nulové. Nejvyšší odpolední teploty okolo 22 až 25 °C, ojediněle až okolo 26 °C.

3. červen: Noc na čtvrtek nabídne nebe plné hvězd, což je určitě dobrá zpráva pro všechny hvězdofily. Východ slunce hlavně v Karlovarském kraji a zřejmě v západní části Ústeckého kraje doprovodí vysoká oblačnost, ale v nikterak velkém množství, takže v praxi to bude jedno. Později mraků... nepřibude, správně. Možná jen trošičku. Z toho plyne, že i čtvrteční den nám dopřeje spoustu vitaminu D. A k tomu nejvyšší odpolední teploty okolo letních 23 až 26 °C, ojediněle až okolo 27 °C.

PS: Časožrouti opravdu existují. Přinejmenším ve stejnojmenném televizním díle Toma Hollanda z roku 1995. Jde o poněkud nízkorozpočtový počin, čemuž odpovídá kvalita (spíše nekvalita) vizuálních efektů. I když, na polovinu devadesátek to až tak hrozné není. Tak jako tak, potká-li Vás náhodou karanténa, můžete ji díky časožroutům zkrátit o 3 hodiny. Přesně tak dlouhý je tento počin (resp. minisérie).

Slunce v duši všem v minulosti, přítomnosti i budoucnosti!

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru