OBRAZEM: Matylda v novém! Je připravena na návštěvníky, vznikl tam i bazén
Nové molo s bazénem na Matyldě. Foto: e-deniky.cz
Most

Most - Jezero Matylda ležící na okraji Mostu u silnice spojující město pod Hněvínem s Chomutovem a Jirkovem je téměř připravené na novou koupací sezonu. Dělníci dodělávají poslední práce na nových molech.

Během jednoho týdne by mohlo být zcela hotovo. Upravena byla břehová linie, do vody se bude nyní vstupovat po drobných kamíncích, pryč jsou pod vodou skryté betonové schody. Návštěvníci rekreačního a sportovního areálu mohou využívat také nová plovoucí mola. To největší z nich má v sobě zabudovaný také bazén s přibližně metrovou hloubkou a vlastním dnem. Půjde o koupání vhodné třeba pro děti.

Foto

Na konci velkého mola je ale připravena i padesátimetrová dráha, na které budou startovací bloky a kde bude možné natáhnout i vodicí lana pro plavce.

Nové přístřešky nad vodou mohou sloužit jako zázemí třeba pro půjčovnu loděk, paddleboardů či dalšího sportovního vybavení. Revitalizace Matyldy přišla na 45 milionů korun a je hrazena z peněz určených na zahlazování následků těžby hnědého uhlí.

Nové vybavení jezera přijde vhod. Město Mostu bude v následujících týdnech opravovat vnitřní halu aquadromu. Podobně tomu bude i v nedalekém Chomutově. Tamní Aquasvět bude rovněž nyní zavřený.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru