Viděli jste vrtné soupravy na silnici pod Hněvínem? Víme, co se tam hledá
Odebrané vzorky z vrtů pod Hněvínem. Foto: ŘSD
Most

Ústecký kraj - Vrtné soupravy mohou vidět řidiči na několika silničních úsecích v Ústeckém kraji. Ředitelství silnic a dálnic vysvětluje, k čemu má průzkum sloužit.

"Geotechnický průzkum jsme zadali hned na několika mostech Ústeckého kraje, abychom zjistili, v jakém stavu se nacházejí. Cílem je shromáždění geologických a geotechnických podkladů pro opravu, případné založení nového mostu v budoucnu," uvádí chomutovská správa silničářů.

Průzkum objasní základové poměry stavebních objektů, podloží, provedou se laboratorní zkoušky zemin, hornin a druhotných materiálů. "Speciálně hydrogeologický průzkum jsme navrhli pouze v lokalitě Mojžíř v Ústí nad Labem. Jeden ze dvou vrtů je zamýšlen jako trvalý pozorovací vrt pro sledování kolísání hladiny podzemní vody, a jeden bude dočasně vystrojený pro provedení vsakovacích zkoušek," uvedlo Ředitelství silnic a dálnic.

Kromě mostu na estakádě Mojžíř v Ústí nad Labem, se jedná o mosty v Teplicích přes žel. trať a Bystřanskou ulici, most na sil. I/27 přes řeku Bílinu a mosty přes účelovou komunikaci důlní společnosti v Souši.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru