Rodina v Mostě zapomněla klíče ve dveřích. Když spali, procházel se jim po bytě cizí člověk a kradl
Ilustrační foto: CC0
Most

Most - O tom, že příležitost dělá zloděje, svědčí jeden případ, který objasnili policisté obvodního oddělení Most Zahradní. Podle nich, má na svědomí dubnovou krádež v bytě, kde spala rodina, 30letý muž Mostu.

Vyšetřovatel ho obvinil z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Kradl už v minulosti a nyní je ve výkonu trestu odnětí svobody pro jiný delikt. Za vniknutí do cizí domácnosti mu nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Do panelového domu na mosteckém sídlišti Výsluní se muž dostal krátce před pátou hodinou ranní bez problémů, neboť vchodové dveře byly otevřené. "Následně procházel patry domu a v jednom podlaží si všiml klíčů, které byly ve vstupních bytových dveřích. Místo, aby nájemníky upozornil na klíče ve dveřích, odemknul si a vstoupil do bytu, ve kterém hledal, co by odcizil. Na chodbě měl vzít batoh a z kabelky peněženku s hotovostí, doklady a platebními kartami, v obýváku vzal několikery hodinky, joysticky, hry, vše v hodnotě 34 tisíc korun," uvedla mluvčí Policie ČR Ludmila Světláková. Lidé uvnitř bytu zatím spali.

Peníze utratil, hodinky údajně rozdal náhodným zájemcům a ostatní věci prý zahodil do popelnice.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru