Pítka ve městech mají v horku sloužit k osvěžení, lidé si v nich ale myjí nohy
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Vysoké teploty, které byly v uplynulém týdnu, ohřejí znovu centra měst a obcí. Pohybujete-li se po rozpálených městech, i zde vám přijde vhod čerstvá, chladná voda.

Společnost Severočeské vodovody a kanalizace (SčVK) zásobuje pitnou vodou pítka rozmístěná ve městech Ústeckého a Libereckého kraje. Ta nabízejí možnost zdarma a pohodlně se občerstvit kvalitní, pitnou vodou. I v těchto pítkách je kvalita vody kontrolována. Nedostatek tekutin v lidském organismu může způsobit vyšší únavu, bolesti hlavy a kloubů nebo i vážnější problémy.

"Bohužel, leckdy dochází k tomu, že někteří lidé si z pítek dělají levný zdroj pitné vody a znemožňují tak druhým, aby se osvěžili. Pítka také využívají třeba k mytí nohou, což je účel, k němuž rozhodně nemají sloužit. Poničená pítka se společnost snaží opravit, aby i nadále mohla sloužit lidem k osvěžení," uvádí SčVK.

Přehled pítek naleznete na tomto místě.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru