OBRAZEM: Pietní akce za zemřelého muže se změnila v hlučnou demonstraci
Pietní akce se změnila v neoznámenou demonstraci. Foto: Karel Horký
Most

Teplice – Sobotní pietní akce v Teplicích za muže, který s drogami v krvi zemřel před týdnem krátce po zákroku policie, se zvrtla v neohlášenou demonstraci. Současné výsledky vyšetřování vylučují souvislost mezi zákrokem proti agresivnímu narkomanovi a jeho pozdějším úmrtím.

Část smutečního shromáždění se v sobotu odpoledne po pietním aktu vydala na pochod směrem k policejní služebně u nádraží. Organizátoři ztratili nad akcí kontrolu. "Pochod byl nepovolený. V Husitské ulici jim cestu přehradila pořádková jednotka. Zástupci policie vyzvali účastníky pochodu, aby se rozešli," uvedl pro Teplický deník mluvčí Policie ČR Daniel Vítek. Policisté nemuseli použít žádné donucovací prostředky.

Foto

Vzpomínková akce se konala kvůli úmrtí člena romské komunity. Policisté proti němu museli zasahovat, protože byl agresivní, ničil majetek ostatních lidí. Byl pod vlivem drog. Později zemřel na selhání srdce. Pitva neodhalila žádná zranění související se zákrokem policistů.

„Po vyhodnocení shromážděných materiálů policejní orgán GIBS konstatuje, že momentálně nespatřuje v jednání zasahujících policistů trestný čin, není tedy ve věci věcně příslušný, a proto nebude zahajovat úkony trestního řízení,“ uvedla mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů Ivana Nguyenová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru