Nemocnice v Mostě dostala od města nový přístroj na kontrolu zraku malých dětí
Náměstkyně primátora Markéta Stará předává přístroj primáři očního oddělení Radomíru Machovi. Oldřich Hájek
Most

Most - Město Most zakoupilo a dlouhodobě zapůjčilo nemocnici v Mostě přístroj na vyšetřování zraku malých dětí.

„Město Most koupilo přístroj ze svých prostředků. Část tvořil stotisícový dar od filmařů, větší část muselo město přidat, protože samotný přístroj stojí zhruba 230 tisíc korun. Krajské zdravotní ho propůjčujeme, tak jako tomu bylo v minulých letech,“ uvedla Markéta Stará, náměstkyně primátora města Mostu. Přístroj bude využívaný nejen v dětské oční ambulanci, ale i v mosteckých mateřinkách. Jednou týdně proškolený personál s přístrojem vyrazí právě do mateřských škol, kde provede screening zraku dětí.

„Přístroj dokáže vyšetřit preventivně dětské oční refraktivní vady. Refraktivní vady jsou vady lomivosti, to znamená u dětí, které potřebují brýle, anebo dětí, které šilhají,“ přiblížil primář očního oddělení Radomír Mach. Některé oční vady nelze již v pozdějším věku napravit. Měření přístrojem Plusoptix trvá jen několik vteřin a vyšetření se není třeba vůbec obávat. Probíhá ze vzdálenosti přibližně jednoho metru.

Podobný přístroj již město Most zapůjčilo mostecké nemocnici zhruba před deseti lety. Nyní má nemocnice k dispozici přístroj nový a modernější.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru