Přes Mostecko přecházejí extrémně silné bouřky, někde padaly i čtyřcentimetrové kroupy
Ilustrační foto: archiv
Most

Most - Přes jihovýchodní Plzeňsko a Karlovarský kraj postupuje přes Ústecký kraj extrémně silná bouřka. Český hydrometeorologický ústav upozorňuje, že někde je doprovázena kroupami o rozměrech až čtyři centimetry.

Podle meteorologů se během noci očekávají v oblasti Mostecka přívalové deště, může napršet až 60 litrů vody na jeden metr čtverečný půdy. To může přinést nebezpečí lokálních záplav. "Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky," uvádí Český hydrometeorologický ústav. V Mostě již vyjížděli po deváté hodině večerní dobrovolní hasiči z Rudolic.

Jak bouřka postupuje zemí od jihu, nechává za sebou škody. Na Karlovarsku padaly stromy, na silnicích působí potíže, likvidují je hasiči, uvádí aktuálně Policie ČR. Stejně tak už v Ústeckém kraji. "Za poslední dvě hodiny jsme zaznamenali v několika krajích zvýšený počet výjezdů kvůli silným bouřkám. Aktuálně se jedná o 131 technických pomocí. Nejvíce jich evidujeme v kraji Karlovarském, Plzeňském a Ústeckém," sdělil Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje.

Výstraha meteorologů před velmi silnými bouřkami a lokálními potopami bude platit do ranních hodin. Silné bouřky lze ale očekávat i během středečního dne.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru