Na silnicích Mostecka zemřel letos zatím jeden člověk, desítky lidí utrpěly zranění
Ilustrační foto
Most

Mostecko - V letošním roce zatím vyjížděli mostečtí dopravní policisté k 557 nehodám. V porovnání s rokem 2020 je to o 48 nehod více. Letošní pololetí bylo poznamenáno jednou tragickou nehodou, při které zemřel řidič.

Těžké zranění policisté evidují v jednom případě, 79 účastníků skončilo s lehkým zraněním. Hmotné škody způsobené při kolizích byly vyčísleny na 22 873 300 korun. K 108 nehodám policisté vyjížděli na silnice I. třídy, k 25 na silnice II. tříd.

V Mostě došlo ke 243 dopravním haváriím, v Litvínově k 89. Nejčastější příčinou bouraček byl nesprávný způsob jízdy (319), následovala nepřiměřená rychlost jízdy (74) a nedání přednosti v jízdě (51). Policisté ke střetům v dopravě vyjeli nejčastěji ve středu (103) a v úterý (98). Nejméně řidiči bourali o víkendech, v sobotu 54x a v neděli 52x.

K nejvyššímu počtu nehod došlo mezi 14. a 16. hodinou (79), nejklidnější doba z hlediska nehodovosti byl čas mezi půlnocí a druhou hodinou ranní (6 nehod). Alkohol u viníka nehod byl zjištěn v 17 případech (loni 12), drogy byly zjištěny u 4 osob.

Celkem 88 kolizí bylo zaviněno řidiči s praxí řízení 0 – 5 let. V 95 případech došlo ke střetu se zvěří, 18x byl účastníkem nehody chodec.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru