Těšili jste se i letos na Oseckou pouť? Máte smůlu
OSECKÁ POUŤ 2018. FOTO: VERONIKA HÁJKOVÁ
Most

Osek – Radní Města Osek rozhodli v polovině července o tom, že se tradiční Osecká pouť letos konat nebude. Důvodem zrušení akce, na kterou se do areálu oseckého kláštera sjíždějí každoročně návštěvníci i z okolních měst, je mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví. Tím je regulovaný počet návštěvníků ve vnějších prostorech na maximálně 1000 lidí.

O zpestření léta ale místní tak docela nepřijdou. Radní totiž současně odsouhlasili konání akce s názvem Rozloučení s létem. „Nebude tak narušena téměř pětisetletá tradice jedné z největších poutí v regionu omezeným náhradním programem, který je koncipován pro místní občany,“ uvádí starosta Jiří Macháček. Program Rozloučení s létem se bude konat na několika místech ve městě, kde bude snazší dodržovat platná protiepidemická opatření.

V programu akce, která se bude konat v sobotu a neděli 21.-22. srpna, nechybí historické a řemeslné tržiště na nádvoří kláštera s kulturním programem. V Městském sportovním areálu ve Vrbenského ulici jsou naplánované pouťové atrakce a stánky s občerstvením. I tady zpestří akci kulturní vystoupení. Několik koncertů proběhne na oseckém koupališti a v domě dětí a mládeže se bude konat výstava velkého modelového kolejiště a železničních modelů.

Podle představitelů města není vyloučené, že dojde ke změně epidemické situace, která konání akce znemožní. V příštím roce by se měl konat jubilejní ročník Osecké pouti. Představitelé města věří, že už proběhne bez omezení a ve slavnostní atmosféře.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru