Kriminalisté podali návrh na obžalobu deseti lidí kvůli dotaci na rekonstrukci hotelu v Mostě
Ilustrační foto
Most

Most - Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) v uplynulých dnech podali státnímu zástupci Vrchního státního zastupitelství v Praze návrh na podání obžaloby 10 fyzických osob pro trestnou činnost související s žádostí o dotaci z Regionálního operačního programu NUTS II Severozápad na projekt rekonstrukce a modernizace ubytovací části a kuchyně jednoho mosteckého hotelu.

„Trestné činnosti se osoby měly dopustit jako členové organizované skupiny. Stíháni jsou zástupci žadatele o dotaci na projekt, zástupci společnosti zpracovávající žádost o dotaci, tehdejší pracovníci Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad v Ústí nad Labem, architekt zpracovávající projektovou dokumentaci k žádosti o dotaci a regionální podnikatel ve stavebnictví,“ uvedl Jaroslav Ibehej, mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu.

Podle závěrů Národní centrály měl žadatel požádat dotační úřad o dotaci na rekonstrukci 5., 6. a 9. patra hotelu s vědomím toho, že v 9. patře již byly provedeny stavební práce vylučující poskytnutí dotace. Z tohoto důvodu tak nesplnil podmínky pro poskytnutí dotace, která mu proto dle pravidel operačního programu neměla být poskytnuta. Dotace však byla na základě společného koordinovaného jednání všech členů organizované skupiny schválena. K proplacení částky ve výši cca 15,7 milionu Kč ale nedošlo.

„Trestní stíhání je vedeno pro trestné činy dotační podvod, poškození finančních zájmů Evropské unie, zneužití pravomoci úřední osoby a zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě,“ dodal Jaroslav Ibehej.

Obviněné osoby jsou stíhány na svobodě. Spisový materiál už byl předán na Vrchní státní zastupitelství v Praze.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru