Muž nesměl za volant, přesto to risknul. Úplně ale zapomněl na kamery strážníků
Muže sledovaly kamery. Foto: MP Most
Most

Most - Díky kamerovému systému odhalili strážníci mostecké městské policie dalšího řidiče, který nerespektoval zákaz řízení. Nevěděl, že ho mohou vidět kamery.

Na Tř. Budovatelů strážníci v nočních hodinách zaznamenali muže, který se pohyboval okolo vozidla zaparkovaného v protisměru a přes dvě parkovací místa. Při kontrole jeho totožnosti bylo zjištěno, že má muž vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Při podání vysvětlení muž uvedl, že se jedná o jeho vozidlo, ale že ho neřídil a nebude řídit, a požádá kamaráda, aby mu vozilo pomohl nastartovat a přeparkovat.

Na uvedené vozidlo poté namířil operátor kamerového systému kamerový bod tak, aby zaznamenal, kdyby řidič bez řidičského oprávnění nasedl do vozidla. Druhý den po deváté hodině ranní zaznamenal operátor kamerového systému pohyb okolo vozidla, kdy dva muži za pomocí kabelů startovali sledovaný vůz. "Muž bez řidičského oprávnění se po jeho nastartování naposledy rozhlédl, zda není v dohledu policie, a do vozidla nasedl. Netušil, že ho sleduje operátor kamerového systému, a že již informoval motohlídky strážníků v terénu, že se zájmové vozidlo dalo do pohybu. Strážníci řidiče zastihli záhy při průjezdu Tř. Budovatelů. Motohlídka použila světelné výstražné a zvukové zařízení a za použití majáků modré barvy a červeného nápisu „STOP“ podezřelé vozidlo zastavila. Strážníci řidiče vyzvali k prokázání totožnosti a předložení dokladů potřebných k řízení a provozu motorového vozidla. Lustrací pak bylo potvrzeno, že má muž vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2024," uvedla mluvčí městské policie Veronika Loucká.

Vzhledem k tomu, že vzniklo důvodné podezření ze spáchání trestného činu, byla na místo přivolána hlídka Policie ČR. Strážníci podezřelého muže se všemi poznatky předali policistům včetně veškeré fotodokumentace, záznamů z kamerového systému a videozáznamu z minikamery pořízeného při jednání s podezřelým.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru