Červenec na mosteckých silnicích: Více nehod zavinili muži, nešťastné pátky a jeden mrtvý
ilustrační foto
Most

Mostecko - Minulý měsíc dopravní policisté na Mostecku evidovali 87 dopravních nehod. Oproti roku 2020 tento počet představuje pokles o 14 nehod méně.

Při červencových nehodách jedna osoba zemřela, jeden účastník byl těžce zraněn a 12 lidí vyvázlo s lehkým zraněním. Nejčastější příčinou nehodovosti na silnicích byl nesprávný způsob jízdy (60), nedání přednosti v jízdě (5) a nepřiměřená rychlost jízdy (3). Hmotné škody dosáhly částky 2 870 000 korun. Pod vlivem alkoholu řidiči zavinili 4 bouračky.

Nevíce řidiči havarovali v obci – 69 střetů, mimo obec 18krát. "Čtyřiadvacet policií registrovaných nehod připadá na pátky, nejméně byly dopravními haváriemi zatížené úterky a neděle. Řidiči havarovali převážně v době mezi 10. až 16. hodinou (40) a mezi půlnocí a 06. hodinou ranní došlo k 8 dopravním kolizím. V 11 případech se řidič střetl se zvěří, dvakrát byl účastníkem nehody chodec. Ve 45 případech byl viníkem muž," vyčetla policejní mluvčí Ludmila Světláková.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru