Náměstek hejtmana Jiří Kulhánek zavítal do Chanova, navštívil tam Dům romské kultury
Náměstek hejtmana Jiří Kulhánek při návštěvě kreativní dílny, kde se nejen děti učí manuálním pracím. Foto zdroj: Ústecký kraj
Most

Most - Náměstek hejtmana pro oblasti sociálních věcí, bezpečnosti a sociálně vyloučených lokalit Jiří Kulhánek navštívil Chanov na Mostecku, kde zavítal do tamního Domu romské kultury. Protože se jednalo o jeho vůbec první návštěvu této lokality, seznámil ho ředitel instituce Martin Nebesář s poskytovanými službami.

Ředitel Domu romské kultury nejprve provedl náměstka Kulhánka v doprovodu Petry Lafkové, vedoucí odboru sociálních věcí, po areálu. Ukázal jim například klasickou i počítačovou učebnu, knihovnu, posilovnu, truhlárnu, kreativní dílnu či skleník.

Následovalo seznámení náměstka s poskytovanými službami a řešila se možnost dofinancování sociálních služeb. „Na návštěvu do Chanova jsem přijel na pozvání kolegů z Domu romské kultury Most, kteří zde instituci provozují. Vyměnili jsme si řadu zkušeností z našich vyloučených lokalit včetně možností financování sociální péče. Také jsme projednali problémy migrace sociálně slabých do našeho kraje a možnosti úpravy legislativy pro lepší život ve vyloučených lokalitách i na našich sídlištích. Musím říct, že zaměstnanci odvádějí dobrou a záslužnou práci,“ pochválil zaměstnance instituce náměstek Kulhánek.

V objektu jsou momentálně poskytovány dvě sociální služby – terénní programy a nízkoprahové zařízení pro děti a mládež.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru