Jezero Most pohledem od hlavní pláže.
Most

Most - Jak ten čas letí. Je to už osm let, kdy skončilo napouštění jezera Most. A dnes jsou to přesně dva roky, kdy byla lokalita po těžbě uhlí a rekultivaci zpřístupněna veřejnosti.

Vznikl úžasný kus krajiny, který zabírá část místa kdysi historického města Most. Staré město nahradit nedokáže, ale přináší zcela nové možnosti rozvoje regionu. I když jsme stále na počátku.

Připomeňme základní fakta: Vodní plocha má rozlohu 309 hektarů a maximální hloubka je 71 metrů. Po obvodu si můžete přijít zaběhat nebo zajezdit na kole nebo bruslích, urazíte při tom asi deset kilometrů. Jezero se napouštělo šest let vodou z řeky Ohře, a to v letech 2008- 2014, s dvouletým přerušením. Díky spolupráci státního podniku Diamo s městem Most najdete na hlavní pláži stále se rozvíjející se služby.

Reportáž z otevření jezera Most

https://www.youtube.com/watch?v=Z80s6Lx3JS0

Foto

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru