Nejmenší kuchaři mostecké mateřinky zaujali hlasující, porota poslala do finále i tým dětského domova
DRSNÉ HAFANY POSLALY DO FINÁLE HLASY VEŘEJNOSTI. FOTO: ZDRAVÁ 5
Most

Most – Obrovský úspěch zaznamenaly hned dva týmy mladých kuchařů z Mostu. Do finále soutěže Zdravá 5 postupují dva kolektivy.

V kategorii mateřských škol nejvíce hlasující zaujal tým Drsní hafani s receptem na červeno-řepovou bombu z 1. Mateřské školy v Mostě Pod Lajsníkem. V každé kategorii kromě týmu, který získal nejvíce hlasů od veřejnosti, vybrala ještě dva týmy odborná porota. Díky tomu se do finále, které se uskuteční 26. května v Praze, podívá také tým Předkrmáci z Dětského domova a Školní jídelny Most. Ti porotu zaujali receptem na zlaté sýrové muffiny se salátkem a avokádovou polévku za studena.

V letošním ročníku se přihlásilo do celé soutěže rekordních 350 týmů z celé České republiky. Každá kategorie měla jiné zadání. Týmy z mateřinek musely připravit pokrm, který obsahuje sezónní ovoce či zeleninu. Kategorie dětských zařízení musela připravit pokrm bohatý na bílkoviny. K tomu měly jednotlivé kategorie daný i rozpočet. Školní zařízení se musela vejít do částky 200 korun za suroviny, dětská zařízení do částky 400 korun.

Hlavní cenou letošního ročníku je vybavení kuchyně za 100 tisíc korun. Finalisté ale soutěží i o zážitkové pobyty a další ceny.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru