U Rané na Lounsku se začne v pondělí opravovat silnice. Řidiči musí počítat s dopravním omezením
Ilustrační foto. Foto: ŘSD
Most

Raná – Včera proběhlo předání staveniště k rekonstrukci silnice I/28 v úseku Raná – Odolice. Hlavní stavební práce zahájí Ředitelství silnil a dálnic (ŘSD) v pondělí 5. června, které budou probíhat za částečné uzavírky. Řidiči místem projedou kyvadlovým provozem přes den řízeným regulovčíky, po pracovní době pak semafory. Opravu plánuje ŘSD mít hotovou na konci července.

Za úplné uzavírky od 19. června do 2. července bude probíhat rekonstrukce přibližně 890 metrů dlouhého úseku zahrnujícího křižovatku silnic I/28 a II/249, kde bude pro řidiče platit dopravně značená objízdná trasa přes Kozly a Hořenec.

„Velkoplošnou opravu asfaltového souvrství provedeme na základě diagnostického průzkumu, který ukázal, že povrch vozovky je zasažen korozí, kavernami a výspravkami. Dále se zde vyskytují síťové, mozaikové, podélné a příčné trhliny. Na 2,5 km dlouhém úseku dojde k odfrézování povrchu vozovky do hloubky 15 cm, následné sanaci a úpravám podkladních vrstev a poté k pokládce ložné a obrusné vrstvy. Celkové asfaltové souvrství bude navýšeno o 4 cm pro vyšší únosnost a delší životnost vozovky," uvedlo ŘSD.

Zhotovitelem stavebních prací v hodnotě 60,88 mil. Kč bez DPH je společnost ALGON, a.s.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru