Žena spadla z Bořně, lékaři museli zdolat těžko přístupný terén
Ilustrační foto: Honza Kostík
Most

Bořeň – Náročný zásah mají za sebou zdravotničtí záchranáři. V úterý dostali informaci o ženě, která spadla z vrchu Bořeň.

„Na místě zasahovalo několik zdravotnických posádek včetně letecké. K ženě v těžko přístupném terénu museli záchranáři nejprve slanit. Když ji zajistili, přepravili ji nejprve podvěsem na bezpečnější místo, odkud ji mohli následně transportovat do nemocnice v Ústí nad Labem," potvrdil mluvčí záchranářů Prokop Voleník.

Záchranáři jsou pro tyto situace pravidelně školeni. Na začátku května záchranu z nepřístupného terénu trénovali např. horští záchranáři z Krušných hor na Šumavě. Podívat se můžete ZDE.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru