Cizinci měli důvěřivcům zhodnotit sázky. Napálit se nechali lidé nejen z Česka
Napálit se nechalo více než 200 lidí. Vše vyřešili mostečtí policisté. Ilustrační foto
Most

Most – Policisté z mostecké hospodářské kriminálky objasnili rozsáhlý podvod spojený se zhodnocením investic ziskem ze sportovních sázek, nákupu kryptoměny a dalšího tradingu. V tomto případě jsou zajímavá dvě čísla. Jedním je nejméně 240 poškozených z celé České i Slovenské republiky, kteří přišli o svoje finance v celkové hodnotě přesahující půl milionu korun.

Kdo podlehl lákavé reklamě na sociální síti, kde dvojice cizinců nabízela snadný přivýdělek, naletěl a rozhodně nezbohatl. „Mladíci ve věku 19 a 20 let provozovali činnost již od přelomu roků 2019 a 2020. Scénář byl pokaždé stejný. Zájemce o investici uvěřil smyšlené legendě a zaslal na bankovní účet jistý obnos peněz. Pak doufal, že výsledek sportovního klání vyjde podle údajně předem domluveného tipu podvodníků. Prý bez rizika, protože dvojice byla ve spojení s nejlepšími sportovními analytiky. Vrátit se měla už zhodnocená částka navýšená o aktuální sázkový kurz," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

Světe div se, ale žádné vyhrané ani vložené peníze nepřišly a na následnou komunikaci nikdo nereagoval. Mostečtí kriminalisté shromažďovali podněty od poškozených z naší i sousední země a skládali střípky, které je dovedly do úspěšného konce. Výsledkem je zahájení trestního stíhání 19letého a 20letého muže ze spáchání provinění podvodu. „Investoři své peníze zřejmě nikdy neuvidí, ale dvojice obviněných může od soudu odejít s tresty až do výše dva a půl roku odnětí svobody," doplnil mluvčí.

Policie apeluje na všechny občany. Nenechte se okrást. V digitálním prostředí buďte obezřetní tak, jako v tom reálném. Hlavním cílem podvodníků je vylákání finančních prostředku od nic netušících lidí. Útočník na internet umístí lákavou reklamu slibující zaručené zisky. Už teď by měl každý zpozornit. V reklamě se pro zvýšení důvěryhodnosti mohou objevovat různá témata. V tomto případě to byly například screenshoty výsledků fotbalových utkání s uvedením zajímavých vyplacených částek zákazníkům na jejich bankovní účty. Podvodníci vystupují velmi seriózně a důvěryhodně. Rozhodně nikdy nevěřte slibům zaručených investic bez rizika. Pamatujte, že v případě investování je riziko výhradně na straně investora. Volte proto pro zhodnocování svých peněz jen ověřené a renomované investiční společnosti.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru