VIDEO: V řece Labi na Havraním ostrově umírají nedostatkem kyslíku ryby. Rybáři tam zakázali chytat
Reprofoto z videa Český rybářský svaz, z.s., Severočeský územní svaz
Most

Litoměřicko/Labe - Český rybářský svaz, z.s., Severočeský územní svaz vydal v pondělí v podvečer oznámení, že s okamžitou platností dočasně zákazují rybolovu na mimopstruhovém rybářském revíru Labe 8 (441 024) v oblasti vodní plochy na Havraním ostrově. Ten se nachází nedaleko Píšťan na Litoměřicku.

„Vlivem změny klimatických podmínek došlo ke kyslikovému deficitu, který způsobil úhyn části obsádky ryb. V současné době probíhají na místě sanační práce a snaha provzdušnit vodní plochu pomocí čerpadel, aby k dalšímu úhynu nedocházelo," uvedli rybáři na svém facebookovém profilu.

Video z místa je ZDE.

Na místo dorazili i hasiči. „Dobrovolné jednotky od včerejšího dne na žádost rybářů provzdušňují plovoucím čerpadlem vodu na rybníce Ostrov v Lovosicích, kde došlo k úhynu ryb pravděpodobně z nedostatku kyslíku. Odebrané vzorky vody a bahna doposud žádné škodlivé látky neukázaly," napsali hasiči.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru