FOTO: Hasiči tři dny zpevňovali zasypané výkopy. Přijeli i kolegové z Teplic
Foto: HZS Ústeckého kraje
Most

Most – Od pondělí do středy měli hasiči velice napilno. U centrální hasičské stanice v Mostě se totiž uskutečnil další intenzivní výcvik ve stabilizaci a vyproštění osob ze sesutých či staticky narušených výkopů.

V areálu stanice Most byly opět připraveny výkopy, jejichž tvary a rozměry byly co nejvíce přiblíženy podmínkám případného reálného zásahu. Výcviku se pod vedením hlavního instruktora HZS Ústeckého kraje a instruktorů z centrálních hasičských stanic Most a Teplice zúčastnily všechny tři směny z centrálních hasičských stanic z Mostu a z Teplic.

„Jeden den se tohoto výcviku zúčastnili také frekventanti kurzu Nástupní odborný výcvik pořádaný HZS Ústeckého kraje. Výcvik byl zaměřen na řešení dalších modelových situací s cílem provést záchranu osob ze sesutých výkopů se stěnovými defekty a staticky nestabilním podložím. Podobný třídenní výcvik byl již realizován na centrální hasičské stanici v Mostě v červnu," uvádí mluvčí HZS Ústeckého kraje Lukáš Marvan.

 

hasiči Most výcvik na výšku 1

Hasiči Most výcvik na výšku 2

Hasiči Most výcvik na výšku 3

Hasiči Most výcvik na výšku 4

Hasiči Most výcvik na výšku 6

Hasiči Most výcvik na šířku 2

Hasiči Most výcvik na šířku 3

Foto: HZS Ústeckého kraje

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru