Ukaž mi, kde pracuješ! Věznice v Bělušicích se otevřela rodinám zaměstnanců
Zahrada. Foto: Jitka Pavlíková
Most

Bělušice – Ve Věznici Bělušice se konal Den otevřených dveří pro rodiny zaměstnanců. Možnost nahlédnout za bránu věznice využilo přes 330 rodinných příslušníků.

Při plném chodu věznice jim bylo umožněno si po skupinách prohlédnout oddělení pro výkon kázeňských trestů, nástupní oddíl, dozorčí stanoviště, vycházkových dvůr, místnosti pro realizaci aktivit programu zacházení, odpočinkové místnosti pro zaměstnance, kulturní místnosti i operační středisko. Všechny prohlídky byly komentované zaměstnanci věznice, kteří odpovídali i na jednotlivé dotazy. Návštěvníci měli možnost ve střeženém prostoru zhlédnout dvě zahrady, které slouží jak pro aktivity programu zacházení, tak i návštěvy rodin odsouzených s dětmi. Na další část programu se návštěvníci přesunuli do nestřežených prostor okrasné a užitkové zahrady věznice. Děti dostaly drobné dárečky, mohly si zahrát připravené hry a využít dětského koutku, který je součásti okrasné zahrady. Program pokračoval představením výstroje a výzbroje, prohlídkou a výkladem o chovu včel, neboť i 20 včelstev je součástí věznice. Návštěvníci viděli i ukázky práce psovodů a mohli si prohlédnout eskortní vozidla.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru