Do mostecké nemocnice se vrací odborník na předčasné porody
Porodní sál v mostecké nemocnici. Foto: Krajská zdravotní
Most

Most – Gynekologicko-porodnické oddělení Krajské zdravotní, a.s. – Nemocnice Most, o.z., má novou posilu. Prof. MUDr. Marian Kacerovský, Ph.D, je předním odborníkem zejména v oblasti perinalotologie a fetomaternální medicíny. Profesor Kacerovský již v mostecké nemocnici působil, a to v letech 1997 až 2007.


Gynekologicko–porodnické oddělení Nemocnice Most je jedním z dvanácti perinatologických center v České republice. Návrat profesora Kacerovského vedení Nemocnice Most, o.z., vítá, stejně jako management Krajské zdravotní, a.s., pod kterou zdravotnické zařízení spadá.

„Věříme, že spolupráci s takovým renomovaným odborníkem, jakým bezpochyby pan profesor Kacerovský je, ocení i nastávající maminky a jejich rodiny. Jsem přesvědčený, že tak zkušený lékař je jednoznačně přínosem nejen pro oddělení, ale i pro celou naši nemocnici. Naší snahou je poskytovat a zajišťovat v Mostě špičkovou medicínu,“ říká  Pavel Markalous, ředitel Nemocnice Most, o.z.

 

Prof. MUDr. Marian Kacerovský Ph.D

 Prof. MUDr. Marian Kacerovský, Ph.D


„Vracím se na pracoviště, které má velmi kvalitní odbornou úroveň. Mým cílem je ji ještě pozdvihnout a vytvořit tak v Mostě pracoviště na špičkové úrovni, kterou naše klientky ocení. Předpoklady pro to s kolegy máme. A pro mne osobně to je skutečná profesní výzva,“ přibližuje své další cíle profesor Kacerovský.

Prof. MUDr. Marian Kacerovský, Ph.D. vystudoval Lékařskou fakultu v Plzni, obor všeobecné lékařství. Po promoci působil v Nemocnici Klatovy a v Nemocnici Most. V letech 2007 – 2023 bylo jeho jméno spojené s Fakultní nemocnicí a Lékařskou fakultou v Hradci Králové, kde byl v roce 2022 jmenován přednostou Porodnické a gynekologické kliniky.

Je angažovaný v celé řadě odborných komisí, společností a výborech. Od roku 2018 předsedá Sekci perinatologie a fetomaternální medicíny České gynekologické a porodnické společnosti. Je také držitelem dvou patentů a hlavním řešitelem výzkumných grantů. Právě výzkum je dalším odvětvím, kterému se chce profesor Kacerovský v rámci mostecké nemocnice věnovat. On sám je lídr výzkumné skupiny, která se věnuje problematice předčasného odtoku plodové vody, mechanismům vzniku, diagnostiky a terapie intraamniálních zánětlivých komplikací u pacientek s předčasným porodem. Výsledky této výzkumné skupiny umožnily personalizovat (tedy pacientce „ušít na míru“) léčebný postup u komplikací těhotenství, jako je krvácení z dělohy ve druhém trimestru těhotenství, předčasný porod a předčasný odtok plodové vody.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru