Znáte Krušnohorská „NEJ“ loňského roku? Můžete jak na českou, tak německou stranu
Stanislav Brož při prohlídkách rekultivovaných tras vždy zaujme svým výkladem. Foto: jip
Most

Most – Soutěž Krušnohorská NEJ zná své vítěze. Za českou stranu Krušných hor se nejúspěšnější novinkou v oblasti turismu za rok 2022 staly rekultivační trasy v rámci Uhelného safari. Za německou stranu pak přísečnická úzkokolejka Presnitztalbahn.


Zástupci vítězných projektů společnost SEV.EN Eva Maříková a Stanislav Brož a zájmového sdružení IG Pressnitztalbahn Gerald Seifert převzali ocenění přímo na prohlídkové trase Uhelného safari ve středu 27. září.

Soutěž vyhlašuje každý rok Destinační agentura Krušné hory ve spolupráci se sdružením SPO-NA. Cenu společně udělili již popáté. Dosud ji získaly jako noviny v oblasti turismu Thermalium Teplice (2019), Funpark Most (2020), Zipline dráha Klíny (2021) a Selský dvůr Braňany (2022).

Letos bylo nominováno 8 turistických novinek. Vyhrála rekultivační trasa ČSA a rekultivační trasa Vršany z Uhelného safari. Jde o prohlídkový okruh, který připravuje těžařská skupina Vršanská uhelná a Severní energetická, které organizují exkurze do těžebních lokalit za plného provozu. Veřejnosti tak umožňují zblízka se seznámit s technologií těžby hnědého uhlí, ale i obnovou krajiny po těžbě. „V roce 2022 byly přidány dvě rekultivační trasy, se kterými se podíváte například k nově vzniklým jezerům a vyhlídkám,“ uvedla mluvčí společnosti SEV.EN Česká energie Eva Maříková.

 

úzkokolejka

Přísečnická úzkokolejka zaujala na saské straně Krušnohoří. Foto: OHK Most

 

IMG 20230927 121325

Ceny připravené pro vítěze. Foto: jip

IMG 20230927 WA0014

Gerald Seifert převzal ocenění za spolek kolem přísečnické úzkokolejky a Eva Maříková společně se Stanislavem Brožem za rekultivační trasy v těžařské lokalitě. Foto: Petra Petrlíková, Destinační agentura Krušné hory

 

IMG 20230927 121113

Zástupci sdružení SPO-NA a Destinační agentury Krušné hory využili příležitosti předávání ocenění k diskuzi o turismu v Ústeckém kraji. Foto: jip

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru