Ilustrační foto: CC0
Most

Kadaň – Nejen zjistit totožnost podezřelého z vloupání, ale rovnou ho i zadržet, se před pár dny podařilo kadaňským policistům. Poslední zářijovou neděli v dopoledních hodinách se na ně obrátil majitel penzionu v Kadani s tím, že během noci se do tohoto objektu někdo vloupal.

Neznámý pachatel po vniknutí do budovy nejprve vytrhal z rozvodné skříně bezpečnostních kamer elektrovodiče a dvě kamery poškodil, a poté z chodby penzionu odcizil keramickou vázu na květiny v hodnotě jednoho tisíce korun. Celkem tak napáchal škodu za 5 tisíc. Z místa pak odešel.

„Jeho jednání však zachytila kamera a policisté po zhlédnutí záznamu podezřelého poznali," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Ten jim navíc práci ještě usnadnil. Dopoledne, kdy policisté na místě prováděli prvotní úkony, se 32letý muž z Kadaně šel k penzionu podívat, aby podle svých slov „okoukl situaci“. Na místě ho tak rovnou zadržela přítomná hlídka a muž se k vloupání přiznal.

Odcizenou vázu musel vrátit a navíc si od policistů již převzal podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Za podobné jednání byl zrovna před pár dny odsouzen k podmíněnému trestu. „Nyní mu tedy s ohledem na předchozí odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi," dodala mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru