Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Policejní vyšetřovatel z hospodářské kriminálky obvinil 35letého muže ze spáchání trestného činu úvěrového podvodu. Ten si během několika měsíců napůjčoval čtvrt milionu korun, splácet ale nehodlal.

Z pohodlí svého domova měl uzavřít celkem 14 smluv o spotřebitelském úvěru. Všechny smlouvy stíhaný uzavřel prostřednictvím internetu, a to buď na webových stránkách poskytovatelů, nebo přímo v mobilních aplikacích.

„Mostečan při sjednávání úvěrů uváděl nepravdivé a hrubě zkreslené informace nebo podstatné údaje zamlčel. Jednou takovou lží byla uváděná výše výdělku muže a s tím související nastavení výše splátek," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

Toto je typický případ, když se někdo dostane do splátkové spirály. Obviněný tímto způsobem vytloukal klín klínem a snažil se zalepit díry, respektive předešlé dluhy. V případě uznání viny může Mostečan od soudu odejít až s pětiletým vězením.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru