Oddělovače naleznete na autobusové zastávce Benešovo náměstí a Alejní. Foto: město Teplice
Most

Teplice - Město Teplice nechalo tento týden instalovat dělící prvky na vybrané lavičky v centru města. Reaguje tím na situaci, kdy polehávající osoby na lavičkách znepříjemňovaly cestujícím čekání na spoje MHD.

 
Tyto nové prvky najdou cestující na autobusové zastávce Benešovo náměstí a Alejní. Oddělovače jsou umístěny 50-60 cm od sebe, v závislosti na délce lavičky.

,,Trápí nás situace, kdy člověk čekající na autobus nemá vždy možnost si sednout, protože na lavičce někdo leží. Navrhl jsem proto, abychom vyzkoušeli instalovat tyto drobné oddělovací prvky na několik zastávek. Jejich instalací by se měla situaci výrazně zlepšit," poznamenal k těmto novinkám primátor Jiří Štábl.

,,Město zatím zkouší tyto instalace na třech nejvíce frekventovaných zastávkách v centru města. Budeme následně uvažovat i o rozšíření na další místa. Věřím, že zvolená forma bude přínosná i občanům s omezenou pohybovou schopností, kteří se při vstávání z lavičky budou moci o oddělovače opřít. Také rozestupy jsou dostatečně široké, aby si mohl při čekání na autobus kdokoli pohodlně odpočinout,” dodal náměstek primátora Tomáš Hadviga.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru