Ilustrační foto
Most

Most – Že se nemají věci půjčovat bez dovolení, se učí už malé děti ve školce. Někteří si toto pravidlo ale nepamatují, byť jsou již dávno dospělí. Jenže takové případy už neřeší jen nazlobení rodiče, nýbrž ruka zákona.

Policisté z Obrnic předali sdělení podezření 29letému muži z Mostu ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci. Ten si měl v září od své známé půjčit osobní automobil značky Škoda. Podle sepsaného protokolu bylo domluveno, že Mostečan vozidlo vrátí za hodinu a půl. „Muž sdělil poškozené, že potřebuje nutně navštívit babičku. Pravdou ale bylo, že se potřeboval dopravit na melouch. Čtyři dny se podezřelý nevracel, nekomunikoval a nebyl k sehnání," popsal situaci policejní mluvčí Václav Krieger.

Poškozená vše oznámila na obvodním oddělení a policisté po vozidle pátrali. Po čtyřech dnech se automobil za 120 tisíc korun objevil i s mužem v jedné z obcí za Mostem. „Příště si žena možná rozmyslí, komu svůj vůz půjčí. Mostečan ale může v případě uznání viny odejít od soudu až s dvouletým trestem," doplnil mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru