Foto: SVS
Most

Ústecký kraj – Veterinární inspektoři z Ústeckého kraje při společné kontrole s celníky odhalili přepravu více než 350 kilogramů potravin živočišného původu v nevyhovujících teplotních podmínkách. Jednalo se o mořské plody, drůbež a ryby. Vzhledem k nepřiměřeným teplotám, nelze potraviny považovat za bezpečné, proto veterinární inspektoři rozhodli o jejich likvidaci.

Vozidlo, které bylo kontrolováno na odpočívadle dálnice D8 poblíž Siřejovic na Litoměřicku, přepravovalo více než 350 kg mražených živočišných produktů. Mezi zachycenými potravinami se vyskytovaly krevety, drůbež a drůbeží díly, plátky sépie, mražená chapadla z chobotnice, krabí maso, pangasius a tuňák.

Ve vozidle nabylo zapnuto mrazící zařízení. V jádru mražených potravin proto naměřili inspektoři od -3 °C do -8 °C, přičemž výrobcem stanovená teplota má být -18 °C. Potraviny živočišného původu, u nichž je významně přerušený mrazírenský řetězec, nelze považovat za bezpečné. Veterinární inspektoři proto všechny rozmražené produkty znehodnotili obarvením a nařídili jejich bezpečnou likvidaci v asanačním podniku.

0811maso1 b5411

Foto: SVS

S dopravcem bude zahájeno správní řízení, za porušení zákona o potravinách mu může být uložena sankce až do výše 10 milionů Kč. Navíc veterinární inspektoři předali přepravci nedávno zveřejněný informační leták, který ve vietnamském jazyce informuje podnikatele o základních podmínkách pro přepravu potravin živočišného původu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru