Hráčky Petra Maňásková a Veronika Mikulášková s Josefem Solnařem při převzetí vozu. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Díky panu Solnařovi, spolumajiteli firmy Autosalon Most, prodejce vozů Hyundai a Suzuki, mají mostecké házenkářky z A týmu klubu DHK Baník Most Černí Andělé opět čím jezdit. V pondělí 6. listopadu jim Josef Solnař předal klíčky od nového vozu značky Hyundai i30.

Stalo se tak již po dvanácté. Josef Solnař a firma Autosalon Most tak i v době, kdy se nedá říci, že by podnikání a ekonomika byla na vzestupu, podporují sport na Mostecku. 

„Je to srdcovka. Je to sport č. 1 v Mostě, a my chceme házenou podporovat dál, protože si myslíme, že má pořád velký potenciál a podporu potřebuje. Děláme to také pro členky, které se můžou díky tomu přesouvat z místa na místo. Mostecké házenkářky nejsou jediným projektem, který podporujeme. A dokud to půjde a bude to pro naši firmu únosné, budeme se snažit v podpoře pokračovat,“ uvedl Josef Solnař a doplnil: „Moc bych si přál, aby se holkám dařilo, aby dosáhly na ten titul, aby postoupily co nejdál. Také jim přeji zdraví, protože to je to nejdůležitější, ten sport je tvrdý. A když budou zdravé a budou mít pohodu v klubu, tak si myslím, že mají na to, dojít daleko a dát pořádně zabrat i hráčkám na evropské úrovni.

Daru si hráčky velmi váží. „Kdybychom neměli k dispozici auto z Autosalonu Most, byla by to pro nás velká komplikace a ztížení situace, protože nám to moc usnadňuje každodenní fungování a hlavně nám to i šetří čas. Takže jsme za to opravdu vděčné, že máme auto k dispozici,“ uvedla Veronika Mikulášková, členka A týmu Černí Andělé, dámského házenkářského klubu Baník Most.

„To auto je vlastně pořád na cestách, od rána, do večera. Kdybychom ho neměly, musely bychom jezdit vlakem nebo autobusem a to by bylo problematické,“ doplnila Petra Maňásková, členka A týmu Černí Andělé, DHK Baník Most. 

Od Josefa Solnaře a Autosalonu má A tým mosteckých házenkářek k dispozici dvě auta. Jedno z aut používá trenér, který dojíždí z Lovosic, s druhým jezdí hráčky, zejména do škol nebo i domů.  Vůz tak brázdí silnice směr Ústí nad Labem, Brno, také Praha a během přestávek s ním hráčky jezdí i domů na Moravu. „Jsme velmi vděčné, že auto od pana Solnaře a Autosalonu Most máme. Jsme rádi, že je to Hyundai i30, ale vůbec by mě nenapadlo řešit, jaké auto od nich dostaneme. V této době je skvělé, že nám někdo chce pomoci a dát auto k dispozici, protože taková pomoc je teď dost vzácná. Naše dvanáctiletá spolupráce, kterou máme, skvěle funguje, a my to vnímáme jako nadstandardní službu. Vůz slouží i jako benefit pro nábor nových hráček, jelikož ho mohou využívat na cesty do škol a bez stresu a snadněji pak můžou stihnout večerní tréninky,“ uvedla Pavla Chotěborská, předsedkyně klubu DHK Baník Most.

 

Úspěchy A TÝMU Černí Andělé DHK Most

9x mistr ČR (v letech 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2021, 2022)

8x vítěz Českého poháru (2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2020, 2022, 2023)

3x mistr Interligy (2013, 2018, 2021)

1x vítěz EHF Challenge Cup (2013)

Účast v EHF Champions League (2019, 2022)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru