Ilustrační foto: CC0
Most

Teplicko – Se dvěma poctivými nálezci se v uplynulém týdnu setkali policisté v Krupce a v Teplicích. Obě události se týkaly poměrně hodnotných nálezů.

V prvním případě si šel muž vybrat do bankomatu peníze. Nedařilo se mu však vložit kartu a všiml si vyjeté stvrzenky a v přihrádce na peníze bylo několik bankovek v hodnotě 2 800 korun. Vzal tedy hotovost i stvrzenku a šel si vybrat své úspory do vedlejšího bankomatu. Pak si sedl do auta a asi 5 minut čekal, zda se někdo pro vybrané peníze nevrátí. Když nikdo nešel, nedalo mu to a znovu se k bankomatu vrátil. K jeho překvapení byly v přihrádce další bankovky, tentokrát již ve velkém množství. Vzal tedy i tyto finance a jeho kroky mířili přímo na místní policejní oddělení.

Zde policistům odevzdal celkem 78 200 korun i se stvrzenkou. Následným šetřením v bance dle stvrzenky vyšlo najevo, že peníze patří ženě, která bankovky vkládala do bankomatu, ale do banky doputovala jen část a žena celou událost reklamovala. Díky poctivému nálezci se tak peníze vrátily zpět majitelce.

„Druhý případ se stal před OC Fontána v Teplicích, kdy muž, který zde procházel, spatřil na chodníku ležet tablet. Neváhal a nález odnesl na policejní oddělení Teplice-město. Místním policistům se podařilo zjistit jméno přihlášené osoby a následně přes zprávy v tabletu se dohledalo několik telefonních čísel, přes které se podařilo majitelku zkontaktovat. Ta za vrácení tabletu policistům, potažmo poctivému nálezci poděkovala," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru