Takto přivezli vánoční strom do Drážďan. Foto: redakce
Most

Mostecko – Z nabídky v obchodech je už zřejmé, že Vánoce tu budou za méně než dva měsíce. V Drážďanech o víkendu slavnostně vztyčili majestátní vánoční strom. Litvínov už má svůj symbol Vánoc také vybraný a zástupci Mostu si byli zvolený jehličnan na začátku týdne osobně prohlédnout.

Ukotvení vánočního stromu v Drážďanech si o víkendu nenechali lidé ujít. Tamní velké vánoční trhy vyžadují mnoho příprav, proto se už práce naplno rozběhly. První náznaky vidí na svém náměstí už i Mostečané v podobě nové vstupní vánoční brány. „Samozřejmě ji ještě nazdobíme. Nicméně jde o první novinku letošních Vánoc," poznamenala náměstkyně primátora Markéta Stará.

Mostečtí nyní plánují, kdy dojde k pokácení vánočního stromu a jeho přepravě. „Vybírali jsme z několika nabídnutých stromů z Mostecka. Ten zvolený si již byl pan primátor osobně prohlédnout. Strom není přímo z Mostu. Až nastane správný čas, zveřejníme jeho cestu i rozměry. Už nyní ale mohu prozradit, že pochází od soukromého dárce," potvrdila mluvčí města Klára Vydrová.

Také Litvínovští již mají strom vybraný. Pochází přímo z Litvínova a bude se kácet v druhé polovině měsíce, kdy bude následně poté hned přepraven na náměstí Míru.

 

Takový strom už od víkendu stojí v Drážďanech. Foto: redakce

 

Přípravy na vánoční trhy v Drážďanech. Foto: redakce

 

Vstup na náměstí v Mostě letos zdobí nová brána. Foto: redakce

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru