Foto: Celní správa
Most

Ústecký kraj – Čtyřicet zkontrolovaných vozidel, zajištěné padělky, závadné maso, drogy a další přestupky - to je výsledek kontrolní akce ústeckých celníků na dálnici D8.

Na začátku listopadu se na dálničním odpočívadle Siřejovice nedaleko Lovosic uskutečnila kontrolní akce celního úřadu, zaměřená na nelegální přepravy zájmového zboží. Akce trvala cca 10 hodin a zapojilo se do ní 30 příslušníků celní správy včetně čtyřčlenné hlídky německých kolegů. Ke kontrolní činnosti měli celníci k dispozici speciální techniku jako např. mobilní laboratoř, zavazadlový rentgen, technologické vozidlo nebo velkokapacitní mobilní rentgen. Nechyběli ani psovodi se služebními psy specializovanými na vyhledávání tabákových výrobků a drog.

Foto: Celní správa ČR
     
Celníci během akce zajistili 50 400 kusů sběratelských kartiček (Pokémon a EURO 2024), porušujících některá práva duševního vlastnictví. Hodnota, vyčíslená v ceně originálních výrobků, dosáhla téměř 320 tisíc korun.

Foto: Celní správa ČR

Odhalili více než 350 kilogramů potravin živočišného původu, přepravovaných v nevhodných podmínkách. Mořské plody, drůbež a ryby uložené v kartonových krabicích byly částečně rozmrazené. Případ si převzali inspektoři veterinární správy, kteří všechny rozmrazené produkty na místě znehodnotili barvivem a nařídili likvidaci.

Foto: Celní správa ČR

A v příručním zavazadle nalezli 32,36 gramů marihuany a 0,38 gramu metamfetaminu, tedy pervitinu. Za neuhrazené dálniční poplatky celníci vyinkasovali na pokutách 11.400 korun. Vybrali rovněž 12.500 korun od dlužníků, kteří měli evidované nedoplatky za neuhrazené dopravní pokuty. 

Foto: Celní správa ČR

 

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru