Domy Mostecké bytové pro bydlení seniorů. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Společnost Mostecká bytová mohutně investuje do vylepšení tří bytových domů určených pro bydlení seniorů v Mostě mezi ulicemi U Parku, Višňová a Růžová. 

„Hlavní akce, kterou plánujeme a která se rozjede příští rok, bude komplexní zateplení všech tří objektů. Bude zahrnovat zastřešení, to znamená repase pláště střechy, sejmutí starého degradovaného zateplení a instalaci nového. Včetně samozřejmě barevného řešení,“ uvádí ředitel Mostecké bytové Jaroslav Kudrlička.

Nyní jsou domy známé díky svým velkým motivům s pávy. Jak bude vypadat nová fasáda, ještě není v tuto chvíli známé.

V jednom z domů už se začalo s výměnou elektrických rozvodů. „Měníme nyní stoupací rozvody společných prostorů, elektrické energie. Včetně rozvaděčů až do bytu,“ uvedl ředitel bytové společnosti.

Letos proběhla veřejná obchodní soutěž na výměnu šesti kusů výtahů. Počátkem listopadu bylo předáno staveniště a po novém roce se rozjede vlastní výměna, aby se s pracemi nezasahovalo do vánočních svátků.  

Je také nutně měnit některé vchodové dveře do bytových jednotek. 

Investice půjdou dohromady do několika desítek milionů korun, nejnákladnější bude nové zateplení. „Podstatné je, že se pokusíme sáhnout si i na dotaci, na snížení energetické náročnosti, která v součtu všech tří domů vychází předběžně kolem deseti milionů korun,“ dodal Jaroslav Kudrlička.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru