Při prudkém větru hrozí i poškození stromů. Ilustrační foto: HZS
Most

Ústecký kraj – Ve čtvrtek se do Česka přižene prudký vítr. Český hydrometeorologický ústav již vydal výstrahu. Platí pro Ústecký kraj stejně jako pro Plzeňský a Karlovarský kraj tak i pro Prahu, Středočeský kraj, Liberecký a Královéhradecký a Pardubický kraj. Vítr zasáhne i Vysočinu, Moravskoslezský kraj a část Olomoucka. Vítr dle předpovědí ustane během pátku.

Zatím platí nízký stupeň nebezpečí. Vítr by měl dosahovat rychlosti 70 km za hodinu. Při těchto rychlostech již hrozí poškození stromů a lesních porostů, možné jsou i menší škody na budovách, což může způsobit komplikace v dopravě i úrazy uvolněnými předměty a zlomenými větvemi. „Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky apod. Také dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií," uvádí Český hydrometeorologický ústav.

 

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru