Snad tuto situaci chlapci v reálném životě nezažijí. Foto: PČR
Most

Most – V úterý se studentům Střední školy diplomacie a veřejné správy otevřely některé prostory mosteckého policejního ředitelství. V samotné výškové budově se nachází obvodní oddělení, dopravní inspektorát, oddělení hlídkové služby, oddělení pro zbraně a střelivo, oddělení tisku a prevence, ale také několik pater, kde sídlí služba kriminální policie a vyšetřování včetně pracoviště techniků.

Tam započala první skupině prohlídka pracoviště, kde od zkušeného kriminalistického technika žáci získali zajímavé informace o jeho činnosti. Policista jim ochotně popsal práci technika na místě činu a studenti mohli zhlédnout jednotlivé způsoby zajištění stop. „Návštěvníci si mohli sami vyzkoušet například sejmutí otisků prstů. Úspěch sklidila zejména rekogniční výslechová místnost," podotkl policejní mluvčí Václav Krieger.

Vedoucí mosteckého obvodního oddělení provedl studenty chodbami tohoto základního článku policie a poskytl jim veškeré možné informace o samotném chodu. „Zde je činnost velmi rozmanitá, a to od stálé služby, přes zpracování nápadu trestné činnosti a zejména práce na jejím objasnění," dodal mluvčí.

V neposlední řadě se setkali posluchači s policisty dopravního inspektorátu a oddělení zbraní a střeliva, kde si mohli prohlédnout obě tamní pracoviště s odborným výkladem. Skupina studentů měla možnost se seznámit s historií a současností mostecké policie.

Cílem takovýchto exkurzí je zlepšit vztahy mezi policií a mládeží, ale také podpořit zájem o toto povolání. 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru