Foto: město Ústí nad Labem
Most

Ústí nad Labem - V listopadu proběhla velká kontrola problémové čtvrti Mojžíř. Akce se účastnili hasiči, hygienici, policie, pracovníci ČEZ i úředníci z magistrátu.

Kontrolní akci uspořádalo město a jejím organizátorem byl radní Michal Mohr, v jehož gesci jsou vyloučené lokality. „Zjištěné nedostatky a závady z této první preventivně bezpečnostní kontroly na sídlišti Mojžíř budou řešeny. Tyto kontroly se budou opakovat,“ uvedl Michal Mohr.

Hygienici se zaměřili na výskyt štěnic či švábů ve vybraných bytech v ulici Jindřicha Plachty. Konkrétní adresy byly vytipovány na základě dřívějšího šetření, které zde probíhalo. Pracovníci tento hmyz v lokalitě sice nenašli, ale obyvatelé bytů jeho přítomnost potvrdili. Kvůli tomu dostali od hygieniků prostředky na likvidaci štěnic a švábů či lepové pásy, které mají odhalit tyto živočichy.

Ve společných prostorách nemovitostí byl zjištěn nepořádek, na zemi poházený odpad či zbytky potravin. Podle tamních obyvatel je úklid hrazen v rámci poplatků za bydlení a provádí ho určená osoba. V době kontroly však nebyl úklid znatelný.

Ve spolupráci se základní školou v Mojžíři bylo vybráno pět rodin, v nichž mělo docházet k zanedbávání hygieny dětí. Provedené šetření pracovníky odboru sociální péče neprokázalo výrazná pochybení. Rodinám byly poskytnuty základní informace, sociální poradenství a předán kontakt na úsek sociálních věcí městského obvodu Neštěmice. Pracovníci také poskytli sociální poradenství osobám, které o něj měli na sídlišti zájem.

V průběhu kontroly byly na sídlišti osloveny děti, které měly být tou dobou ve škole. Jejich rodiče či příbuzní neudali žádný adekvátní důvod absence. Pracovníci předali jména těchto dětí základním školám, na kterých jsou vedeny.

Městská policie zkontrolovala celkem 130 motorových vozidel se zaměřením na technickou kontrolu, zákonné pojištění a úřední oprávněnost použití registračních značek. Strážníci odhalili čtrnáct vozidel bez pojištění a pět s propadlou technickou kontrolou.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru