Ilustrační foto: CC0
Most

Ústecký kraj – Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Ústí nad Labem od července prověřují případ údajného výhodného nákupu letenek. V současné době již obviněná 27letá žena sjednávala výrazně levnější letenky než je běžně dostupná cena, ale celá věc měla háček.

Na počátku si obviněná pravděpodobně dle svého „byznys plánu“ udělala stabilní základnu klientů, kterým skutečně „na oko“ výrazně levnější letenky sehnala. Ovšem díky těmto klientům, kteří skvělý kup šířili dál mezi své známé, si skutečně získala úzkou a vlivnou klientelu a ve svém byznysu dál pokračovala a brala to jako brigádu na přilepšenou rodinných financí. Jejím záměrem bylo si později za toto zprostředkování nechávat odměnu. Skutečnost celého jejího byznysu byla ale zcela jiná. Obviněná levnější letenky nikdy nedokázala sehnat, ale aby neztratila tvář před svou klientelou, tak letenky doplácela z vlastních finančních prostředků. Po klientech požadovala méně peněz, než byla skutečná cena letenek," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. 

Obviněná však neměla žádný jiný příjem a po čase se dostala do situace, kdy již neměla vlastní finanční prostředky, aby letenky mohla doplácet. Dluhová spirála se roztočila. „Příchozími financemi od jednoho klienta financovala letenky druhému. Dluh dále narůstal a došlo to zákonitě do bodu, kdy někteří klienti neměli jak peníze, tak ani letenky. Obviněná byla ale velmi přesvědčivá a v rámci získání dalších finančních prostředků na pokrytí vzniklých závazků nabízela klientům možnost investování do známé platformy se zprostředkováním ubytování. Klientům tato investice měla následně poskytnout výrazné slevy na nákup dalších letenek. Investice samozřejmě ale investicí nebyla a obviněná získané finanční prostředky použila na pokrytí některých akutních dluhů, ale také pro svou osobní potřebu," popsala mluvčí.

Koncem listopadu policejní vyšetřovatel 27leté ženě sdělil obvinění pro přečin Podvodu. V tuto chvílí se škoda pohybuje kolem 530 tisíc korun. S největší pravděpodobností ale škoda poroste, kdy počet poškozených klientů bude mnohem vyšší.

„Žádáme proto další klienty, kteří byli obviněnou – nositelka je jména řeckého původu – poškozeni, ať se přihlásí na lince 158 nebo na nejbližší policejní služebně," vyzývá Veronika Hyšplerová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru