Ondra Krejča přišel o svůj saxofon. Podaří se hudební nástroj najít? Foto: FB Ondry Krejči
Most

Most – Ondřej Krejča, jméno, které musel na Mostecku zaslechnout alespoň jednou každý. Jde o mladíka, který je sice nevidomý, ale dostal do vínku neskutečný hudební talent. Studuje na Konzervatoři Jana  Deyla, vystupuje v pěti muzikálech a každé pondělí hraje večer v jedné mostecké kavárně. Při cestě na včerejší koncert však přišel o saxofon.

 „Vystoupil jsem u Centralu v Mostě z autobusu, vyložili jsme nástroje ze zavazadlového prostoru. Ve výtahu v budově jsme s tatínkem zjistili, že nám chybí saxofon. Okamžitě jsme se vrátili na zastávku, ale nástroj tam nebyl. Hned jsme volali na policii, ptali se na informacích v obchodním centru. Bohužel, někdo saxofon značky Yamaha v černém pouzdře, který lze dobře nosit na zádech, odnesl," popsal událost Ondra Krejča.

Na sociálních sítích se výzva o odcizení hudebního nástroje začala šířit rychlostí blesku. Ondřej Krejča svým uměním podpořil řadu místních organizací, jejichž zástupce nenechala událost chladnými. Ondřej je absolventem litvínovského gymnázia, i tam pravidelně vystupoval při studentských večerech, odmalička jej podporují herci Docela velkého divadla Litvínov, kde rovněž měl řadu koncertů. Jeho obrovský talent mohli obdivovat i diváci tradičního vánočního benefičním večeru Světlo pro Světlušku, který vysílá Česká televize.

Za vrácení nástroje mladý umělec nabízí odměnu. Kdo by saxofon našel, případně jej objevil na nějakém prodejním portálu, Ondřej Krejča prosí, aby se ozval na jeho telefon: 774 484 166

Ondřej Krejča je naštěstí multiinstrumentalista, tedy hraje na řadu dalších nástrojů, ovšem saxofon je jeho hlavní. „V kavárně večer hrál na piano," potvrdila Kateřina Brisudová, že Ondřej je neskutečný profesionál. I ona sdílí na sociálních sítích informace o odcizení hudebního nástroje. Ztráta saxofonu komplikuje Ondrovi studium na konzervatoři i nasmlouvaná vystoupení. „Nemohu odřeknout, odehraji je tedy na klarinet, což je trochu komplikace, protože jsem na něj přes rok nehrál," podotkl hudebník. Že by nesplnil své závazky, o tom vůbec neuvažuje.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru