Světelné křižovatky chce Most modernizovat při rekonstrukci tramvajové trati. Ilustrační foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Město Most se chystá zmodernizovat světelné křižovatky na třídě Budovatelů, aby disponovaly dynamickým řízením. Ukázalo se ale, že to bude možno provést jedině současně s modernizací tramvajové trati.

„V průběhu projektování se ukázalo, že je potřeba obě akce spojit. A to nejen kvůli navázání na dotace, ale i z důvodu provozu," poznamenal primátor města Marek Hrvol. Po rekonstrukci kolejiště, v němž by mělo vzniknout více úseků se zeleným travnatým pásem, se má dosáhnout například snížení hlučnosti.

S ohledem na náročnost příprav celé akce město počítá, že se s modernizací začne v roce 2025. Už nyní ale město vyhlásí veřejnou zakázku na administraci projektu. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky činí 2 miliony korun.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru