Pachatel doplatil na oblibu amerického kresleného seriálu. Ilustrační foto
Most

Ústí nad Labem – Chlumecké policisty na stopu pachatele přivedla kreslená postava oblíbeného Barta Simpsona. Na stole policistům v polovině listopadu přistál případ krádeže finanční hotovosti v jednom z penzionů v Petrovicích.

Nedošlo ke vloupání do objektu, protože nebyly poškozeny ani dveře ani okna. Zloděj využil shodného klíče. První, co policisté udělali, tak se podívali na kamerové záznamy. Ze záznamů se ovšem pachatele ztotožnit nepodařilo. Důležité ale bylo, co měl na sobě. „Jejich pozornost přitáhla postavička na mikině zloděje. Po chvilce hraní si s ostrostí záznamu se jim zjevila postava Barta Simpsona. Z dalších zajištěných kamerových záznamů rovněž zjistili, že zloděj na místo přijel v tmaveném vozidle. Policisté natipovali značku a začali pátrat," popsala prapočátek úspěchu policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

V okolí Chlumce nalezli zaparkované vozidlo odpovídající typu. To by nebylo nic divného, podobných aut jezdí hodně. Ale přes okno byla vidět plyšová hračka, postava Barta Simpsona. Po lustraci v evidencích policisté přišli i na majitele, kterého z minulosti dobře znali. Pak už přišla na řadu práce kriminalistů. Kriminalisté si majitele vozidla předvolali a předložili důkazy. „Ten se následně přiznal a dokonce přinesl i mikinu s Bartem, která byla stěžejním důkazem. V současné době již čelí obvinění z trestného činu Krádeže, za což mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 2 let," dodala mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru