Ilustrační foto: CC0
Most

Ústecký kraj - Ústečtí policisté řeší další z řady kyberpodvodů. Poškozenou 31letou ženu v podvečerních hodinách kontaktoval údajný pracovník banky s tím, že její účet byl napaden.

„Vyvolání strachu a časové tísně je primárním nástrojem, kdy následně podvodníci lépe s osobou manipulují. Následně poškozenou přesvědčil, aby si do svého mobilního telefonu nainstalovala aplikaci umožňující vzdálený přístup třetím osobám a prostřednictvím této aplikace vstoupit do svého internetového bankovnictví své banky. Což poškozená učinila a dle instrukcí podvodníka si v záložce půjčky schválila předschválenou půjčku na 260 tisíc korun. Celou tuto půjčku i se svým zbytkem hotovosti na účtu v sedmi platbách zaslala na účet podvodníka. Než si vše uvědomila, tak již bylo pozdě," popsala případ policejní mluvčí Veroninka Hyšplerová.

ViewImage 8f508

 
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru