Foto: čtenář
Most

Most – V minulých týdnech se objevily v několika lokalitách v Mostě nové stacionární radary. Jejich smysl je naprosto zřejmý – mají psychologický efekt na řidiče, které ukazující aktuální rychlost projíždějícího vozu nutí dodržovat nejvyšší povolenou rychlost v daném místě.

Na sociálních sítích se okamžitě rozvířila debata, zda bylo například nutné instalovat radar na tř. Budovatelů, nebo na Jiřího z Poděbrad u Šibeníku. „Já bych ho dala směr Čepirohy, Havraň, to by bylo peněz, jezdí tam jak hovada a průšvih každý týden,“ komentuje jedna z účastnic diskuze ve skupině Most.

Jiní ale výběr lokality schvalují. Poukazují na to, že jde o přehledný a rovný úsek, ze kterého si někteří téměř dělají závodní dráhu.

„V současnosti jsou radary umístěny v ul. Pod Lajsníkem, Josefa Suka, Jana Palacha, Průběžná, Višňová, Okružní, Vtelenská, Chomutovská, tř. Budovatelů, Jiřího z Poděbrad, Bělehradská, Sportovní. Starý radar mimo GEMOS je v Rudolicích v ulici Školní,“ potvrdila mluvčí Mostu Klára Vydrová. V případě potřeby je možno radar přesunout do jiné lokality, což se v Mostě již několikrát stalo.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru