Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Překvapivé pokračování má vyšetřování silvestrovského incidentu, při němž muž v Mostě při oslavách střílel ze zbraně. Psali jsme ZDE. Policisté obvodního oddělení Zahradní první pracovní den tohoto roku předali sdělení podezření 54letému muži ze spáchání trestného činu výtržnictví.

Muž měl o silvestrovské noci, pět minut po půlnoci v ulici Růžová mezi panelovými domy, střílet ze zbraně. Rozhodně nezvolil nejvhodnější způsob, jak oslavit příchod Nového roku, a to nejen k uplynulým tragickým událostem. Na místo okamžitě po oznámení vyjeli policisté hlídkové služby. „Ti po krátké době zadrželi podezřelého, který sice už nestřílel, ale dlouhou samonabíjecí pušku měl přes rameno. Uniformovaní hoši zjistili, že Mostečan vystřílel minimálně 69 slepých nábojů ze tří zásobníků," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

Muž je držitelem zbrojního průkazu a jednalo se o řádně registrovanou zbraň. Pušku ochránci zákona na místě odebrali a oslavence převezli do cely. Pro policisty bylo překvapení, že zadržený nebyl pod vlivem alkoholu. „Dalším prověřováním incidentu se ukázalo, že podezřelý je majitelem 15 registrovaných zbraní různého typu. Policisté využili svého oprávnění a všechny střelné zbraně 54letému muži odebrali, a to včetně zbrojního průkazu," dodal mluvčí.

Podle protokolu podezřelý zvolil tento způsob oslavy místo petard, údajně je to bezpečnější. Teď už ví, že rozhodně udělal hloupost. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Bude-li Mostečan postaven před soud, hrozí mu v případě uznání viny až dvouletý pobyt za mřížemi," uzavřel Václav Krieger.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru