Foto: Horská služba
Most

Krušné hory – Horští záchranáři ze stanice Klínovec v úterý 2. ledna zasahovali u vážně zraněného německého lyžaře.

Přesně tyhle situace s německými kolegy řešíme běžně. Dlouhodobě se ukazuje, že to má smysl, protože zraněných německých návštěvníků Krušných hor ošetřujeme poměrně hodně," říká náčelník HS Krušné hory Miroslav Račko.

Výzvu o pomoc obdrželi záchranáři v odpoledních hodinách. Muž při jízdě narazil do stromu. Posádka horských záchranářů ze stanice Klínovec ihned vyrazila na místo. Na místě nehody horoslužebníci zraněného vyšetřili a pojali podezření na kombinovaná vážnější poranění dolní končetiny, hrudníku a hlavy.

Vzhledem k tomu, že lyžař byl Němec, povolali zasahující horští záchranáři kolegy z německé strany. Mezitím lyžaře ošetřili, zraněného zafixovali a připravili k šetrnému transportu ke stanici HS Klínovec, kam v krátké době dorazili i němečtí kolegové, Bergwacht s posádkou záchranné služby. V průběhu převozu se zdravotníci domluvili na leteckém transportu raněného do nemocnice. V hřebenové oblasti ale nebyly příznivé letové podmínky, proto lyžaře převezli na stanici Bergwacht v nedalekém Oberwiesenthalu, kde si ho převzali zdravotníci z vrtulníku.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru