Hasiči ve čtvrtek odčerpávali vodu z protipovodňové vany v Ústí nad Labem. Foto: HZS Ústeckého kraje
Most

Ústecký kraj – Hladina řeky Labe opět stoupla. V okresech Děčín, Ústí nad Labem a Litoměřice platí druhý stupeň povodňové aktivity. 

Dle informace od zástupce Povodí Labe je předpoklad na dosažení 3. stupně zítra, tedy v pátek 5. ledna. 

V Ústí nad Labem byla k 11. hodině dopoledne hladina Labe na 567 cm, v Děčíně je to 523 cm a v Litoměřicích 341 cm.

Předpoklad kulminace je v sobotu 6. ledna na 655 cm, maximálně až 680 cm. Dle rozhodnutí povodňové komise bude v Ústí nad Labem opět preventivní navezení zábran na levém břehu na Předmostí (připraveno na parkovišti u Předmostí).

Aktuálně je v Ústí nad Labem uzavřená Přístavní ulice v úseku „u pěti oblouků po křižovatku pod Větruší", kde ŘSD zprovoznilo zanesenou klapku a čerpá se laguna pomocí čerpadel tak, aby byla tato část ulice Přístavní znovu průjezdná. „Vina je jednoznačně na straně Ředitelství silnic a dálnic, protože my jsme správce komunikace i infrastruktury. Došlo k zanedbání kontroly a údržby,“ uvedl mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

V nejbližší době by měla být komunikace otevřena. Na střekovské straně zatím dle prognóz nebudou postaveny protipovodňové zábrany. Městské služby monitorují stav a v případě změny jsou připraveny okamžitě zajistit potřebné.

Policie řeší 3 modely řízení dopravní situace v krajském městě: koordinace pomocí semaforů a pomocí objízdných tras. Cyklostezky pod zdymadlem a ve Svádově jsou uzavřeny, riziková místa se neustále monitorují.

Stoupá i Ohře

Aktuálně je vyhlášen také první stupeň povodňové aktivity na Flájském potoce na Mostecku a na Ohři na Lounsku či u Ostrova nad Ohří. Při prvním povodňovém stupni, neboli stavu bělosti, se zahajuje hlídková služba, aby byl tok monitorován. Zatímco na Flájském potoce je vodní stav na 79 cm, na Ohři u Ostrova je na 123 cm a v Lounech na 412 cm. Hladina řeky by měla kulminovat o půlnoci.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru