V peněžence objevily ženy hezkou sumu. Část hned utratily. Ilustrační foto
Most

Most – Policisté obvodního oddělení Zahradní ve velmi krátkém čase dopadli dvě ženy, které si neoprávněně přisvojily nalezené peníze. Neohlášení nálezu je trestným činem.

„Poškozená ztratila uplynulou středu odpoledne v ulici Javorová peněženku s finanční hotovostí 24 tisíc korun. Vše ještě týž den oznámila policistům, kteří se ihned začali případem zabývat," popsal začátek příběhu policejní mluvčí Václav Krieger. Ze získaných poznatků, zejména z kamerového záznamu, ztotožnili policisté 30letou ženu a její 54letou tchýni, obě z Mostu.

Starší ženě následující ráno na dveře zaklepala policejní hlídka, která podezřelou převezla na služebnu k výslechu. Mladší z dvojice se o všem dozvěděla a na oddělení přišla radši sama. Podle protokolu se ženy k nálezu peněženky přiznaly. Policisté zajistili poměrnou část peněz, přesně 17 tisíc korun, o které majitelka nepřijde. „Zbytek částky prý padnul na úhradu jistého dluhu," doplnil mluvčí.

Radost z nalezených peněz se rázem změnila ve smutek, protože si obě ženy převzaly sdělení podezření ze spáchání trestného činu zatajení nálezu ve formě spolupachatelství. Teď jim v případě odsouzení hrozí až roční vězení.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru